adjika z pomidorów i papryki na zimę

1 godz. 0 min.
2 puszki po 0,5 l
Adżika z pomidorów i papryki na zimę
SEA_Ekaterina, stock.adobe.com
0

Przepisy Adjiki istnieją najwyraźniej niewidoczne. Z pewnością każda gospodyni ma swój własny, idealny. Proponuję uzupełnić swoją kulinarną skarbonkę udanym przepisem na adżiki z pomidorów i papryki. Weź na uzbrojenie, bo Adjiki nie ma wiele.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Pomidory opłucz i pokrój w kliny.

Cebulę, marchewkę i paprykę obrać i pokroić losowo.

Obierz i posiekaj czosnek i ostrą paprykę.

Przepuść wszystkie przygotowane warzywa przez maszynę do mięsa.

Umieść mieszaninę warzyw w garnku do gotowania, zagotuj i na małym ogniu, mieszając, gotuj przez 30 minut.

Dodaj sól, cukier, olej roślinny i ocet. Dobrze wymieszaj i gotuj przez kolejne 3-5 minut.

Wlej wrzącą Adjikę do małych sterylnych słoików, szczelnie zamknij i ostudź do góry nogami. Schłodzony przedmiot przechowuj w zaciemnionym miejscu w temperaturze pokojowej.

Katarzyna Parszyna
przepis dodał (a):
Katarzyna Parszyna
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy