Konserwowanie nadziewanej papryki jest czasami łatwiejsze niż na pierwszy rzut oka. Chyba że potrzebne jest odpowiednie nadzienie, oczywiście nie mięso. Oferuję niesamowicie oryginalną wersję z kapustą-niesamowitą przekąskę dla domu i gości.
Składniki
- papryka - 16-18 sztuk
- kapusta - 300-400 g
- sól - 1.5 art.
- cukier - 0.5 szklanki
- ocet - 125 ml
- liść laurowy - 2 kawałki
- woda - 1 L
- ziele angielskie - 6 groszek
Przepis na gotowanie krok po kroku
Ostrożnie usuń ogony z nasion pieprzu i posiekaj kapustę.
Gotuj paprykę przez 7-10 minut we wrzącej wodzie na małym ogniu, ostudź i mocno napełnij kapustą.
Włóż paprykę do słoików.
Zagotuj wodę z octem i wszystkimi przyprawami, zalej paprykę i sterylizuj słoiki przez kolejne 15 minut.
Zwiń obrabiany przedmiot.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy