Cechą mintaja jest bardzo prosty smak. Z jednej strony jest to minus. Z drugiej strony jest to przestrzeń do eksperymentowania z przyprawami, które tak dobrze nasączają białą rybę. Mówię ci, że możesz dodać coś ciekawego, z wyjątkiem banalnej soli i czarnego pieprzu. Nadaje się do filetów, kawałków i całej ryby. Tylko nie zapomnij kontrolować czasu gotowania!
Składniki
- mintaj - 600 g
- kurkuma - 1 łyżeczka
- suszone chili - 1 szczypta
- sól morska - 1 szczypta
- Curry - 0.5 łyżeczka
- mielona kolendra - 1 szczypta
- mielony imbir - 1 szczypta
- mielona czerwona papryka - 1 szczypta
- oliwa z oliwek - 1 art.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Natrzyj mintaja oliwą z oliwek i wszystkimi przyprawami.
Zawiń rybę w folię i piecz w piekarniku w temperaturze 180 stopni przez około 25 minut.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy