dania główne 26.01.2022

pieczony mintaj w przyprawach

30 min
2 porcje
Pieczony mintaj w przyprawach
Peredniankina, stock.adobe.com
0

Cechą mintaja jest bardzo prosty smak. Z jednej strony jest to minus. Z drugiej strony jest to przestrzeń do eksperymentowania z przyprawami, które tak dobrze nasączają białą rybę. Mówię ci, że możesz dodać coś ciekawego, z wyjątkiem banalnej soli i czarnego pieprzu. Nadaje się do filetów, kawałków i całej ryby. Tylko nie zapomnij kontrolować czasu gotowania!

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Natrzyj mintaja oliwą z oliwek i wszystkimi przyprawami.

Zawiń rybę w folię i piecz w piekarniku w temperaturze 180 stopni przez około 25 minut.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy