Jeśli lubisz dodawać płatki do kotletów, radzę wziąć kuskus. Okazuje się o wiele bardziej interesujący niż z ryżem. Co najmniej bardziej zróżnicowane, ponieważ ryż od dawna stał się klasykiem. Smażę je panierowane, ale nie jest to konieczne.
Składniki
- filet z kurczaka - 2 kawałki
- kuskus - 45 g
- jaja kurze - 1 rzecz
- przyprawy i przyprawy - 1 łyżeczka
- cebula - 0.5 kawałki
- bułka tarta - 3 art.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Zmiel kurczaka i cebulę w maszynce do mięsa.
Ugotuj kuskus zgodnie z instrukcją i wymieszaj z mielonym mięsem.
Dopraw, dodaj jajko i uformuj małe placki.
Zwiń je w krakersy i usmaż na patelni z obu stron na średnim ogniu pod przykryciem.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy