
Do tego przepisu lepiej jest użyć małych młodych ziemniaków. Nie trzeba go czyścić, więc nie gotuje się podczas gotowania. Podudzia można marynować przez noc, a ziemniaki należy dodać tuż przed pieczeniem.
Składniki
- udka z kurczaka - 800 g
- ziemniaki - 500 g
- sos sojowy - 4 art.
- Olej roślinny - 2 art.
- czosnek - 2-3 ząbki
- papryka - 1 łyżeczka
Przepis na gotowanie krok po kroku
Do marynaty wymieszaj olej roślinny z sosem sojowym, dodaj paprykę i czosnek przepuszczony przez prasę.

Przełóż podudzia do głębokiej miski, zalej marynatą, wymieszaj i odstaw na 30 minut.

Ziemniaki dokładnie opłucz pod bieżącą wodą i pokrój na połówki.

Przenieś ziemniaki do miski z podudziami i dokładnie wymieszaj.

W formie ułóż pierwszą warstwę ziemniaków, skórką do dołu, na wierzchu podudzia.

Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 40-50 minut.

czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy