dania główne 17.02.2022

pieczeń z podudzia z kurczaka

1 godz. 0 min.
4 porcje
Pieczeń z udka z kurczaka
0

Do tego przepisu lepiej jest użyć małych młodych ziemniaków. Nie trzeba go czyścić, więc nie gotuje się podczas gotowania. Podudzia można marynować przez noc, a ziemniaki należy dodać tuż przed pieczeniem.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Do marynaty wymieszaj olej roślinny z sosem sojowym, dodaj paprykę i czosnek przepuszczony przez prasę.

Pieczeń z udka z kurczaka: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 1

Przełóż podudzia do głębokiej miski, zalej marynatą, wymieszaj i odstaw na 30 minut.

Pieczeń z udka z kurczaka: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 2

Ziemniaki dokładnie opłucz pod bieżącą wodą i pokrój na połówki.

Pieczeń z udka z kurczaka: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 3

Przenieś ziemniaki do miski z podudziami i dokładnie wymieszaj.

Pieczeń z udka z kurczaka: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 4

W formie ułóż pierwszą warstwę ziemniaków, skórką do dołu, na wierzchu podudzia.

Pieczeń z udka z kurczaka: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 5

Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 40-50 minut.

Pieczeń z udka z kurczaka: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 6

Zdjęcie: Julia Zubkova

Julia Zubkowa
przepis dodał (a):
Julia Zubkowa
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy