dania główne 22.01.2022

filety z makreli w cieście pomidorowym na patelni

30 min
4 porcje
Filet z makreli w cieście pomidorowym na patelni
0

Makrela to dość tłusta ryba. Jej filet w cieście po smażeniu pozostaje soczysty i delikatny. Do ciasta można również dodać dowolne przyprawy i suszone zioła. Podaruj sobie i swojej rodzinie ten wyśmienity przepis!

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

W misce włóż mąkę pszenną, koncentrat pomidorowy, sól, przyprawy i ubij jajko.

Filet z makreli w cieście pomidorowym na patelni: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 1

Dodaj mleko i dobrze ubij miksturę trzepaczką, aż uzyskasz gęste, gładkie ciasto.

Filet z makreli w cieście pomidorowym na patelni: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 2

Zanurz filety z makreli w tym cieście.

Filet z makreli w cieście pomidorowym na patelni: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 3

Rozgrzej olej na patelni. Wyślij filety w cieście do smażenia. Zrób mały ogień i smaż przez około 4 minuty.

Filet z makreli w cieście pomidorowym na patelni: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 4

Odwróć rybę na drugą stronę i przykryj patelnię pokrywką. Smaż przez kolejne 3 minuty.

Filet z makreli w cieście pomidorowym na patelni: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 5

Gotową rybę można podawać od razu, ze świeżymi ziołami i świeżymi warzywami.

Filet z makreli w cieście pomidorowym na patelni: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 6

Zdjęcie: Yuliia Stsepeleva

Yuliia Stsepeleva
przepis dodał (a):
Yuliia Stsepeleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy