dania główne 22.01.2022

gulasz wieprzowo-ziemniaczany

1 godz. 25 min.
4 porcje
Gulasz z wieprzowiny i ziemniaków
0

Podawaj gulasz zwyczajowo z makaronem, owsianką lub puree. Ale możesz uprościć sobie zadanie i natychmiast ugotować mięso z ziemniakami. Otrzymasz bardzo smaczne pełne danie na lunch lub kolację. Uzupełnij go lekką sałatką lub kawałkiem warzyw.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Opłucz wieprzowinę, lekko osusz ręcznikami papierowymi i pokrój.

Gulasz z wieprzowiny i ziemniaków: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 1

Obierz i pokrój ziemniaki, marchewkę, cebulę.

Gulasz z wieprzowiny i ziemniaków: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 2

Na głębokiej patelni rozgrzej olej, dodaj wieprzowinę i smaż przez 10 minut.

Gulasz z wieprzowiny i ziemniaków: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 3

Dodaj cebulę z marchewką i kontynuuj gotowanie przez 4-5 minut.

Gulasz z wieprzowiny i ziemniaków: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 4

Dodaj ziemniaki, wlej 2 szklanki wody, przykryj i gotuj na wolnym ogniu przez 40 minut na małym ogniu.

Gulasz z wieprzowiny i ziemniaków: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 5

Dodaj liść laurowy, ziele angielskie i koncentrat pomidorowy zmieszany ze szklanką wody. Gotuj przez kolejne 15 minut.

Gulasz z wieprzowiny i ziemniaków: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 6

Dodaj sól, zmieloną czerwoną paprykę i paprykę oraz czosnek przepuszczony przez prasę i gotuj na wolnym ogniu przez kolejne 5 minut.

Gulasz z wieprzowiny i ziemniaków: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 7

Zdjęcie: Julia Zubkova

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy