dania główne 22.01.2022

domowe kiełbaski z kurczaka z boczkiem

2 godz. 0 min.
3 porcje
Domowe kiełbaski z kurczaka z boczkiem
0

Aby zrobić niesamowicie pyszne domowe kiełbaski z kurczaka z boczkiem, potrzebujesz ręcznej (lub elektrycznej) maszynki do mięsa, a także prostych i niedrogich składników. Boczek może być używany wędzony lub nie wędzony, surowy lub solony.

Składniki

  • kurczak - 1 kg
  • boczek - 100 g
  • sól - do smaku
  • przyprawy i przyprawy - do smaku
  • Olej roślinny - 2 art.
  • osłonka na kiełbasę - 1,5-2 metr

Przepis na gotowanie krok po kroku

Umyj i osusz mięso z kurczaka, pokrój na kawałki, aby wygodnie było przekręcić maszynkę do mięsa. Włóż mięso do miski, dodaj sól i przyprawy do smaku.

Domowe kiełbaski z kurczaka z boczkiem: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 1

Dodaj boczek pokrojony w paski lub kostkę, wszystko wymieszaj i odstaw pod folię na co najmniej pół godziny.

Domowe kiełbaski z kurczaka z boczkiem: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 2

Przekręć mięso z boczkiem przez maszynę do mięsa. Następnie załóż specjalną dyszę i napełnij skorupę mięsem mielonym, wiążąc nitką w określonych odstępach czasu. Nie napełniaj skorupy bardzo ciasno, w przeciwnym razie pęknie natychmiast lub podczas gotowania. Użyłem skorupy o średnicy 30 mm. nie trzeba było jej moczyć, była natychmiast gotowa do użycia. Zalecenia powinny znajdować się na opakowaniu.

Domowe kiełbaski z kurczaka z boczkiem: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 3

Kiełbasy można gotować na patelni, w piekarniku, na grillu lub w frytownicy powietrznej. Nasmaruj ruszt olejem i ułóż puste miejsca. Gotuj w 180 stopniach przez 20 minut.

Domowe kiełbaski z kurczaka z boczkiem: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 4

Kiełbasy można podawać na ciepło lub na ciepło, z musztardą i keczupem, ze świeżymi warzywami i ziołami.

Domowe kiełbaski z kurczaka z boczkiem: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 5

Zdjęcie: Yuliia Stsepeleva

Yuliia Stsepeleva
przepis dodał (a):
Yuliia Stsepeleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy