Klasyczny żydowski Kugel jest zrobiony z makaronu z jajkiem i gęsim tłuszczem. Ale proponuję bardziej wszechstronny i codzienny przepis - z makaronem i zwykłym masłem. Okazuje się, że jest to bardzo satysfakcjonujące danie główne dla całej rodziny.
Składniki
- makaron - 300 g
- jaja kurze - 3 kawałki
- śmietana - 1 szklanka
- twaróg - 250 g
- masło - 120 g
- ser śmietankowy - 120 g
- przyprawy i przyprawy - 1 łyżeczka
Przepis na gotowanie krok po kroku
Gotuj makaron do miękkości.
Ubij trzepaczką jajka z roztopionym masłem i twarogiem.
Dodaj tam śmietanę i przyprawy. Jeśli masa jest zbyt gęsta, dodaj mleko.
Możesz dodać posiekane grzyby, szynkę lub smażone mięso mielone do kugla.
Wymieszaj wszystko razem, włóż do formy i piecz w piekarniku przez około 30 minut w 190 stopniach.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy