dania główne 22.01.2022

Mitballs z serem feta w pomidorach

50 min
4 porcje
Mitbole z serem feta w pomidorach
0

Mitballs wieprzowo-wołowe z fetą w sosie pomidorowym są bardzo soczyste i aromatyczne. Ale zawsze możesz użyć dowolnego innego mięsa mielonego według własnych upodobań. Możesz gotować takie kulki w piekarniku lub powolnej kuchence.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Schłodzone lub rozmrożone mięso mielone włożyć do głębokiej miski. Ubij jajko, dodaj sól i wszelkie przyprawy.

Mitbole z serem feta w pomidorach: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 1

Posiekaj cebulę w blenderze lub zetrzyj. Dodaj do mielonego mięsa wraz z pokruszonym serem feta.

Mitbole z serem feta w pomidorach: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 2

Wszystko dokładnie wymieszaj.

Mitbole z serem feta w pomidorach: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 3

Mokrymi rękami uformuj małe, schludne mitballe i włóż do naczynia do pieczenia.

Mitbole z serem feta w pomidorach: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 4

Wlej sos pomidorowy do formy. Wyślij formę do piekarnika i gotuj przez 30 minut w 180 stopniach.

Mitbole z serem feta w pomidorach: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 5

Podawaj gotowe mitballs ze świeżymi posiekanymi ziołami, a także z dodatkami według uznania.

Mitbole z serem feta w pomidorach: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 6

Zdjęcie: Yuliia Stsepeleva

Yuliia Stsepeleva
przepis dodał (a):
Yuliia Stsepeleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy