Mitballs wieprzowo-wołowe z fetą w sosie pomidorowym są bardzo soczyste i aromatyczne. Ale zawsze możesz użyć dowolnego innego mięsa mielonego według własnych upodobań. Możesz gotować takie kulki w piekarniku lub powolnej kuchence.
Składniki
- mięso mielone (wieprzowina i wołowina) – 400 g
- sos pomidorowy - 400 ml
- feta - 70 g
- cebula - 1 rzecz
- jaja kurze - 1 rzecz
- sól - do smaku
- przyprawy i przyprawy - do smaku
Przepis na gotowanie krok po kroku
Schłodzone lub rozmrożone mięso mielone włożyć do głębokiej miski. Ubij jajko, dodaj sól i wszelkie przyprawy.
Posiekaj cebulę w blenderze lub zetrzyj. Dodaj do mielonego mięsa wraz z pokruszonym serem feta.
Wszystko dokładnie wymieszaj.
Mokrymi rękami uformuj małe, schludne mitballe i włóż do naczynia do pieczenia.
Wlej sos pomidorowy do formy. Wyślij formę do piekarnika i gotuj przez 30 minut w 180 stopniach.
Podawaj gotowe mitballs ze świeżymi posiekanymi ziołami, a także z dodatkami według uznania.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy