Po jednym spojrzeniu na to danie wydaje się, że na chwilę przenosisz się do słonecznych Włoch. Ale jak inaczej, jeśli zebrane są najlepsze włoskie składniki-soczyste pomidory, delikatna mozzarella i pachnąca bazylia.
Składniki
- filet z kurczaka - 2 kawałki
- bazylia - 0.5 pęczek
- pomidory - 140 g
- Mozzarella - 125 g
- oliwa z oliwek - 4 art.
- sól - 1 szczypta
- przyprawy i przyprawy - 1 łyżeczka
- włoskie zioła - 1 łyżeczka
Przepis na gotowanie krok po kroku
Pokrój pomidory w plasterki, mozzarellę w plastry i posiekaj bazylię.
Wykonaj nacięcia na filecie z kurczaka, ale nie przecinaj go.
Przetrzyj filety przyprawami i posyp powstałe kieszenie włoskimi ziołami.
Ostrożnie włóż do nich mozzarellę, liście bazylii i krążki pomidorów.
Przypnij piersi drewnianymi szaszłykami.
Smażyć z obu stron na oliwie z oliwek.
Włóż je do naczynia do pieczenia i włóż do piekarnika na 20 minut w temperaturze 200 stopni.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy