dania główne 22.01.2022

gęsta kasza manna na mleku

20 min
4 porcje
Gęsta kasza manna na mleku
0

Dla wielu dzieciństwo kojarzy się z pachnącą kaszą manną. Gotowano ją w domu, podawano w przedszkolu, stołówkach szkolnych i obozach. Dzisiaj powiem ci przepis na gęstą kaszę mannę na mleku. Przygotowuje się zaskakująco szybko i łatwo!

Składniki

  • Manka - 5 art.
  • mleko - 500 ml
  • masło - 30 g
  • cukier - do smaku
  • sól - do smaku

Przepis na gotowanie krok po kroku

Wlej zimne mleko do głębokiego rondla.

Gęsta kasza manna na mleku: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 1

Dodaj sól, cukier i semolinę. Podgrzej masę na małym ogniu, ciągle mieszając.

Gęsta kasza manna na mleku: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 2

Po ugotowaniu gotuj owsiankę przez 3 minuty, ciągle mieszając.

Gęsta kasza manna na mleku: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 3

Wyłącz ogrzewanie, dodaj masło, wymieszaj i przykryj. Zaparz gotowe danie przez 10 minut.

Gęsta kasza manna na mleku: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 4

Zdjęcie: Yuliia Stsepeleva

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy