Rano, kiedy każda minuta jest droga, nie chcesz tracić czasu na śniadanie. W takich przypadkach najwygodniej jest gotować omlet serowy w powolnej kuchence. Wlej przygotowaną mieszaninę i włącz żądany tryb, a sprytna technika zajmie się resztą.
Składniki
- jaja kurze - 4 kawałki
- mleko (ciepły) – pół szklanki
- ser (solidny) – 100 g
- masło - 20 g
- sól - do smaku
Przepis na gotowanie krok po kroku
Twardy ser zetrzyj na grubej tarce.
Jajka opłucz, rozbij do miski, Posol i dobrze wymieszaj widelcem.
Dodaj ciepłe mleko, starty ser i wymieszaj.
Dno i boki miski multicookera posmaruj masłem. Włącz tryb "Pieczenie" na 20 minut. Wlej przygotowaną mieszaninę i zamknij pokrywkę.
Połóż gotowy omlet na talerzu i pokrój porcje.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy