Wkrótce kolacja i nie wymyśliłeś jeszcze odpowiedniego Dania? Może lekki gulasz z bakłażanem i pomidorami? Nie kłopotliwe, szybkie i bardzo smaczne. Można go podawać z krakersami, brązowym chlebem lub chlebem.
Składniki
Przepis na gotowanie krok po kroku
Pokrój bakłażany w podłużne kostki i moczyć w słonej wodzie przez 10 minut.
Obierz cebulę i posiekaj. Pokrój duże pomidory na cztery części, małe-na pół.
Rozgrzej olej na patelni, dodaj cebulę i smaż na złoty kolor.
Dodaj bakłażany, liście laurowe i czarne ziarna pieprzu. Gotuj przez 10 minut, ciągle mieszając warzywa.
Dodaj pomidory i czosnek zmiażdżony nożem. Przykryj i gotuj na wolnym ogniu przez kolejne 10 minut.
Sól, wyłącz i zaparz pod przykryciem przez 20 minut.
Podawaj gulasz, dodając do talerza trochę świeżych ziół.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy