
Wkrótce kolacja i nie wymyśliłeś jeszcze odpowiedniego Dania? Może lekki gulasz z bakłażanem i pomidorami? Nie kłopotliwe, szybkie i bardzo smaczne. Można go podawać z krakersami, brązowym chlebem lub chlebem.
Składniki
Przepis na gotowanie krok po kroku
Pokrój bakłażany w podłużne kostki i moczyć w słonej wodzie przez 10 minut.

Obierz cebulę i posiekaj. Pokrój duże pomidory na cztery części, małe-na pół.

Rozgrzej olej na patelni, dodaj cebulę i smaż na złoty kolor.

Dodaj bakłażany, liście laurowe i czarne ziarna pieprzu. Gotuj przez 10 minut, ciągle mieszając warzywa.

Dodaj pomidory i czosnek zmiażdżony nożem. Przykryj i gotuj na wolnym ogniu przez kolejne 10 minut.

Sól, wyłącz i zaparz pod przykryciem przez 20 minut.

Podawaj gulasz, dodając do talerza trochę świeżych ziół.

czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy