Standardowy poranek większości ludzi zaczyna się od omletu. To proste danie nigdy się nie nudzi! Co więcej, możesz go ugotować na różne sposoby. Radzę wypróbować przepis z papryką i fetą. Od niedawna w naszej rodzinie jest najbardziej lubiany.
Składniki
- jaja kurze - 4 kawałki
- feta - 100 g
- mleko - 3 art.
- papryka - pół
- Zieleń (Dowolna) – kilka gałązek
- mielony czarny pieprz - do smaku
- sól - do smaku
- oliwa z oliwek - 2 art.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Ubij widelcem jajka z mlekiem, solą i mielonym pieprzem.
Drobno posiekaj paprykę i zioła.
Posmaruj patelnię oliwą z oliwek i dobrze podgrzej. Dodaj paprykę i smaż przez 2-3 minuty.
Wlej mieszankę jajeczno-mleczną i gotuj na średnim ogniu przez 1 minutę. Zmniejsz ogień i kontynuuj smażenie przez kolejne 4 minuty.
Posyp równomiernie ziołami pokruszoną fetą i gotuj pod przykryciem przez kolejne 3 minuty.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy