dania główne 22.01.2022

zrazy ziemniaczane ze szprotami

50 min
4 porcje
Zrazy ziemniaczane ze szprotami
0

Gotowane ziemniaki dobrze komponują się ze szprotami, dzięki czemu możesz urozmaicić swoje menu, przygotowując zrazy ziemniaczane z nadzieniem szprotowym. Zrazy można podawać jako niezależne danie, uzupełniając je piklami lub sałatką warzywną.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Ugotuj ziemniaki w osolonej wodzie i zetrzyj na puree, odstaw do ostygnięcia.

Zrazy ziemniaczane ze szprotami: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 1

Cebulę obrać i drobno posiekać.

Zrazy ziemniaczane ze szprotami: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 2

Przenieś szproty do miski i zmiażdż je widelcem, a następnie dodaj cebulę i wymieszaj.

Zrazy ziemniaczane ze szprotami: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 3

Połóż warstwę puree na talerzu, posyp odrobiną szprota i nadzienia cebulowego.

Zrazy ziemniaczane ze szprotami: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 4

Przykryj drugą warstwą puree i uformuj mały placek. W ten sposób oślep wszystkie zrazy.

Zrazy ziemniaczane ze szprotami: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 5

Obtocz je w bułce tartej i usmaż z obu stron na oleju roślinnym na złoty kolor.

Zrazy ziemniaczane ze szprotami: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 6

Podawaj natychmiast, na gorąco.

Zrazy ziemniaczane ze szprotami: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 7

Zdjęcie: Julia Zubkova

Julia Zubkowa
przepis dodał (a):
Julia Zubkowa
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy