dania główne 08.02.2022

filet z mintaja zapiekany w bułce tartej

40 min
4 porcje
Filet z mintaja zapiekany w bułce tartej
0

Planujesz zorganizować elegancką kolację i zaprosić gości? Piecz filety z mintaja w piekarniku. Danie jest zaskakująco szybkie i proste. Dosłownie pół godziny czasu, a przed tobą jest góra pysznych ryb!

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Filety z mintaja opłucz pod bieżącą wodą i osusz ręcznikiem papierowym. Pokrój rybę na średniej wielkości kawałki. Posyp solą, mielonym pieprzem, skrop olejem i wymieszaj.

Filet z mintaja zapiekany w bułce tartej: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 1

Przykryj blachę do pieczenia pergaminem, włącz piekarnik, aby się rozgrzał. Jajka lekko ubij widelcem z solą i zmielonym czarnym pieprzem.

Filet z mintaja zapiekany w bułce tartej: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 2

Drobno posiekaj koperek, wymieszaj z bułką tartą i włóż do głębokiej miski.

Filet z mintaja zapiekany w bułce tartej: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 3

Najpierw zanurz każdy kawałek mintaja w jajku, a następnie zwiń ze wszystkich stron w bułkę tartą.

Filet z mintaja zapiekany w bułce tartej: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 4

Połóż rybę na blasze do pieczenia i wyślij na pół godziny do piekarnika nagrzanego do 180 stopni.

Filet z mintaja zapiekany w bułce tartej: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 5

Zdjęcie: Yuliia Stsepeleva

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy