Pieczone ziemniaki z grzybami w powolnej kuchence mogą być świetną alternatywą dla smażenia na patelni. Użyj świeżych lub mrożonych grzybów.
Składniki
Przepis na gotowanie krok po kroku
Ziemniaki obrać, umyć i pokroić losowo, na małe kawałki. Aby uzyskać równomierne pieczenie, kawałki powinny mieć ten sam rozmiar.
Umyj grzyby i obierz cebulę, wszystko pokrój. Jeśli grzyby są zamrożone, lepiej je usmażyć osobno i dodać do ziemniaków prawie na samym końcu.
Smaż ziemniaki w powolnej kuchence na oleju roślinnym, ustawiając tryb "smażenia"przez 15 minut, mieszając.
Dodaj posiekaną cebulę i grzyby, a także sól, pieprz i dowolne przyprawy do smaku. Smaż przez kolejne 15 minut, przykrywając miskę pokrywką między mieszaniem.
Gotowe ziemniaki z grzybami podawaj na gorąco ze świeżymi aromatycznymi ziołami.