dania główne 18.02.2022

pieczone ziemniaki z grzybami w powolnej kuchence

40 min
3 porcje
Pieczone ziemniaki z grzybami w powolnej kuchence
0

Pieczone ziemniaki z grzybami w powolnej kuchence mogą być świetną alternatywą dla smażenia na patelni. Użyj świeżych lub mrożonych grzybów.

Składniki

  • ziemniaki - 600 g
  • Grzyby - 150 g
  • cebula - 1 rzecz
  • Olej roślinny (do smażenia) – 1 art.
  • sól - do smaku
  • przyprawy i przyprawy - do smaku

Przepis na gotowanie krok po kroku

Ziemniaki obrać, umyć i pokroić losowo, na małe kawałki. Aby uzyskać równomierne pieczenie, kawałki powinny mieć ten sam rozmiar.

Pieczone ziemniaki z grzybami w powolnej kuchence: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 1

Umyj grzyby i obierz cebulę, wszystko pokrój. Jeśli grzyby są zamrożone, lepiej je usmażyć osobno i dodać do ziemniaków prawie na samym końcu.

Pieczone ziemniaki z grzybami w powolnej kuchence: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 2

Smaż ziemniaki w powolnej kuchence na oleju roślinnym, ustawiając tryb "smażenia"przez 15 minut, mieszając.

Pieczone ziemniaki z grzybami w powolnej kuchence: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 3

Dodaj posiekaną cebulę i grzyby, a także sól, pieprz i dowolne przyprawy do smaku. Smaż przez kolejne 15 minut, przykrywając miskę pokrywką między mieszaniem.

Pieczone ziemniaki z grzybami w powolnej kuchence: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 4

Gotowe ziemniaki z grzybami podawaj na gorąco ze świeżymi aromatycznymi ziołami.

Pieczone ziemniaki z grzybami w powolnej kuchence: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 5

Zdjęcie: Yuliia Stsepeleva

Yuliia Stsepeleva
przepis dodał (a):
Yuliia Stsepeleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy