Rzadko miałem ładny omlet. Ale potem spróbowałem ugotować to danie w powolnej kuchence. Za pierwszym razem omlet okazał się bujny i piękny. A co już mówić o Smaku! Nie gotuję go już na patelniach.
Składniki
- jaja kurze - 4 kawałki
- mleko (ciepły) – 150 ml
- śmietana (ciepłe) – 2 art.
- masło - 30 g
- sól - do smaku
Przepis na gotowanie krok po kroku
Jajka dokładnie opłucz, rozbij do miski, Posol i poluzuj widelcem.
Dodaj ciepłe mleko, śmietanę i jeszcze raz dobrze wymieszaj.
Posmaruj dno i boki miski wolnowaru masłem. Włącz tryb "Pieczenie".
Wlej mieszankę jajeczno-mleczną, zamknij pokrywkę i gotuj przez 20-25 minut. Po sygnale pozostaw omlet w powolnej kuchence na 10 minut.
Podawaj omlet na ciepło.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy