dania główne 23.02.2022

gulasz z serca kurczaka

1 godz. 10 min.
4 porcje
Gulasz z serc z kurczaka
0

Zaskakujące jest to, że serca z kurczaka są również bardzo smacznym gulaszem. Wstępnie gotuje się je w osobnej wodzie, a następnie gotuje z warzywami według klasycznego schematu. Na koniec możesz dodać czosnek lub ostrą paprykę.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Opłucz serca z kurczaka, obierz naczynia i włóż do garnka.

Gulasz z serc z kurczaka: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 1

Wlej zimną wodę i gotuj przez 20 minut.

Gulasz z serc z kurczaka: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 2

Wrzuć serca do durszlaka i poczekaj, aż płyn całkowicie spłynie.

Gulasz z serc z kurczaka: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 3

Drobno posiekaj marchewkę i obraną cebulę.

Gulasz z serc z kurczaka: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 4

Rozgrzej olej na patelni, ułóż serca i smaż przez 8-10 minut, od czasu do czasu mieszając.

Gulasz z serc z kurczaka: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 5

Dodaj cebulę z marchewką i kontynuuj gotowanie, aż cebula będzie przezroczysta.

Gulasz z serc z kurczaka: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 6

Wymieszaj bulion z kurczaka z mąką, koncentratem pomidorowym i kwaśną śmietaną.

Gulasz z serc z kurczaka: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 7

Wlej powstałą mieszaninę na patelnię, dodaj czarną i pachnącą paprykę z groszkiem.

Gulasz z serc z kurczaka: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 8

Sól, przykryj i gotuj na wolnym ogniu przez 20 minut.

Gulasz z serc z kurczaka: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 9

Zdjęcie: Julia Zubkova

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy