Bakłażan ogólnie bardzo dobrze komponuje się z grzybami w dowolnej formie i we wszystkich przepisach. Tak więc taki kawior warzywny nie będzie wyjątkiem. Następnie opowiem szczegółowo, jak go przygotować, biorąc pod uwagę cechy każdego składnika.
Składniki
- bakłażany - 4 kawałki
- pieczarki - 200 g
- cebula - 2 kawałki
- musztarda Dijon - 2 art.
- ocet balsamiczny - 1 art.
- przyprawy i przyprawy - 2 łyżeczka
- oliwa z oliwek - 30 ml
Przepis na gotowanie krok po kroku
Nakłuj bakłażana widelcem, piecz przez 15 minut w 200 stopniach i zdejmij skórkę.
Drobno posiekaj bakłażana lub przełóż przez maszynę do mięsa.
Posiekaj cebulę z grzybami tak drobno, jak to możliwe i smaż, aż wilgoć wyparuje.
Wymieszaj z bakłażanem i dodaj musztardę Dijon, balsam, olej i przyprawy do smaku.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy