przekąski 28.06.2023

volovany z kawiorem

45 min
4 porcje
Volovany z kawiorem
art_zzz, stock.adobe.com
0

Falbany to idealna przekąska do przygotowania ich z szeroką gamą dodatków. W rzeczywistości jest to rodzaj kosza lub tartaletki z ciasta francuskiego, którą można wypełnić według własnego gustu. Na przykład czerwony kawior.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Rozwałkuj ciasto francuskie na warstwę około 4 mm.

Pokrój go w koła i zrób pierścienie z części kół.

Ułóż całe kółka na pergaminie i posmaruj ubitym jajkiem.

Połóż na pierścieniu i ponownie nasmaruj. Jeśli potrzebujesz wysokich ścian, połóż więcej na pierścieniu.

Piecz volovany w piekarniku przez około 20-25 minut w 170 stopniach, aż się zarumienią.

Lekko dociśnij spód i napełnij volovany twarogiem.

Rozłóż kawior i udekoruj przystawkę gałązkami koperku i cienkimi wzorami majonezu.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy