Falbany to idealna przekąska do przygotowania ich z szeroką gamą dodatków. W rzeczywistości jest to rodzaj kosza lub tartaletki z ciasta francuskiego, którą można wypełnić według własnego gustu. Na przykład czerwony kawior.
Składniki
- ciasto francuskie - 500 g
- jaja kurze - 1 rzecz
- czerwony kawior - 1-2 banki
- koperek - 3 gałązki
- ser śmietankowy - 140 g
- majonez - 1 art.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Rozwałkuj ciasto francuskie na warstwę około 4 mm.
Pokrój go w koła i zrób pierścienie z części kół.
Ułóż całe kółka na pergaminie i posmaruj ubitym jajkiem.
Połóż na pierścieniu i ponownie nasmaruj. Jeśli potrzebujesz wysokich ścian, połóż więcej na pierścieniu.
Piecz volovany w piekarniku przez około 20-25 minut w 170 stopniach, aż się zarumienią.
Lekko dociśnij spód i napełnij volovany twarogiem.
Rozłóż kawior i udekoruj przystawkę gałązkami koperku i cienkimi wzorami majonezu.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy