przekąski 10.02.2022

marchewka po koreańsku

10 min
4 porcje
Marchewki po koreańsku
O.B., stock.adobe.com
0

Każdy ma inny gust: ktoś lubi pikantne marchewki, ktoś lubi słodsze. Zgodnie z tym przepisem zawsze okazuje się idealny! Bez względu na to, ilu gości zbiera się przy stole, taka sałatka wydaje się pyszna dla wszystkich. Spróbuj I ty!

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Obierz i zetrzyj marchewki na specjalnej tarce.

Dodaj cukier, sól, kolendrę w ziarnach i zmieloną czerwoną paprykę. Dobrze wymieszaj, aby równomiernie rozprowadzić suche składniki.

Rozgrzej olej roślinny na patelni i wlej do marchewki.

Dodaj ocet, czosnek przepuszczony przez prasę i ponownie wymieszaj. Przed podaniem marchewki należy odstawić do lodówki na 1,5-2 godziny.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy