Każdy ma inny gust: ktoś lubi pikantne marchewki, ktoś lubi słodsze. Zgodnie z tym przepisem zawsze okazuje się idealny! Bez względu na to, ilu gości zbiera się przy stole, taka sałatka wydaje się pyszna dla wszystkich. Spróbuj I ty!
Składniki
- marchew - 500 g
- czosnek - 3 ząbki
- ocet jabłkowy - 2 art.
- Olej roślinny - 50 ml
- mielona czerwona papryka - 0,5 łyżeczka
- kolendra (w ziarnach) – 0,5 łyżeczka
- cukier - 1 art.
- sól - 0,5 CZ. l.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Obierz i zetrzyj marchewki na specjalnej tarce.
Dodaj cukier, sól, kolendrę w ziarnach i zmieloną czerwoną paprykę. Dobrze wymieszaj, aby równomiernie rozprowadzić suche składniki.
Rozgrzej olej roślinny na patelni i wlej do marchewki.
Dodaj ocet, czosnek przepuszczony przez prasę i ponownie wymieszaj. Przed podaniem marchewki należy odstawić do lodówki na 1,5-2 godziny.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy