przekąski 30.06.2023

bułka z jajkiem

10 min
1 porcja
Bułka jajeczna
Daniela, stock.adobe.com
0

Do tego przepisu potrzebujesz dużej patelni, ponieważ jej rozmiar zależy od tego, jak okaże się bułka jajeczna. Będziesz musiał wykazać się prawdziwymi umiejętnościami, aby określić dokładny czas, kiedy nadszedł czas, aby zwinąć naleśnik. Nie należy go przesuszać i przeszkadzać z wyprzedzeniem.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Drobno posiekaj zieloną cebulę.

Lekko ubij jajka widelcem.

Dodaj ciepłe mleko, mielony pieprz, sól, zieloną cebulę i jeszcze raz dobrze wymieszaj.

Nasmaruj patelnię olejem, wlej półfabrykat jajeczny i smaż na średnim ogniu.

Po 1,5-2 minutach podważ krawędź silikonową szpatułką i zwiń bułkę jajeczną.

Wyłącz ogrzewanie, przykryj i odłóż na bok na 2 minuty.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy