Do tego przepisu potrzebujesz dużej patelni, ponieważ jej rozmiar zależy od tego, jak okaże się bułka jajeczna. Będziesz musiał wykazać się prawdziwymi umiejętnościami, aby określić dokładny czas, kiedy nadszedł czas, aby zwinąć naleśnik. Nie należy go przesuszać i przeszkadzać z wyprzedzeniem.
Składniki
- jaja kurze - 3 kawałki
- mleko - 50 ml
- szczypiorek - 2 stem
- oliwa z oliwek - 1 art.
- mielony czarny pieprz - do smaku
- sól - 0,3 łyżeczka
Przepis na gotowanie krok po kroku
Drobno posiekaj zieloną cebulę.
Lekko ubij jajka widelcem.
Dodaj ciepłe mleko, mielony pieprz, sól, zieloną cebulę i jeszcze raz dobrze wymieszaj.
Nasmaruj patelnię olejem, wlej półfabrykat jajeczny i smaż na średnim ogniu.
Po 1,5-2 minutach podważ krawędź silikonową szpatułką i zwiń bułkę jajeczną.
Wyłącz ogrzewanie, przykryj i odłóż na bok na 2 minuty.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy