Najciekawszą cechą tych kanapek jest podawanie na plasterkach cytryny. Tak więc grzanka jest nasycona smakiem i aromatem, a jeśli tak – to każdy gość sam zdecyduje. W przypadku aromatycznych smażonych krewetek jest to idealne rozwiązanie.
Składniki
- biały chleb - 4 plasterki
- cytryna - 0,5 kawałki
- krewetki (Duże) – 4 kawałki
- rozmaryn - 2 gałązki
- koperek - 2 gałązki
- ser śmietankowy - 2 art.
- czosnek - 1 ząbek
- sól - 1 szczypta
- mielony czarny pieprz - 1 szczypta
- oliwa z oliwek - 1 art.
- sos sojowy - 1 art.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Podsmaż obrane krewetki na oliwie z oliwek.
Sól, pieprz, dodaj posiekany czosnek i sos sojowy. Smaż przez kolejne 1-2 minuty.
Wymieszaj ser śmietankowy z posiekanym koperkiem i gałązką rozmarynu.
Podsmaż chleb na złoty kolor i posmaruj masą serową. Połóż na plasterkach cytryny.
Ułóż krewetki na wierzchu i udekoruj liśćmi pozostałego rozmarynu.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy