Uwielbiam forshmak z marchewką nie tylko ze względu na smak, ale także ze względu na jasny piękny kolor. Spójrz tylko, jak spektakularnie wygląda na zdjęciu! A na żywo na stole jest jeszcze lepiej. Powiem ci więcej, jak osiągnąć taki wynik.
Składniki
- śledź (filet) – 3 kawałki
- cebula - 1 rzecz
- marchew - 2 kawałki
- jaja kurze - 3 kawałki
- Olej roślinny - 2 art.
- przyprawy i przyprawy - 1 łyżeczka
Przepis na gotowanie krok po kroku
Gotuj marchewki do miękkości, około 15 minut, w zależności od wielkości. Zetrzyj go na drobnej tarce.
Ugotuj jajka na twardo i ostudź.
Zmiel jajka, śledzie i cebulę w blenderze. Dodaj przyprawy i olej i wymieszaj.
Dodaj startą marchewkę do forshmak i ponownie wymieszaj.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy