Na pierwszy rzut oka wydaje się, że kiełbaski, krewetki i płatki migdałowe to składniki z równoległych rzeczywistości. Jak połączyć je w jedną przekąskę? Ale w rzeczywistości jest to bardzo proste, jeśli chodzi o takie oryginalne hot dogi!
Składniki
- Kok - 4 kawałki
- parówki (kurczak) – 4 kawałki
- sałata (lub inna zieleń) – 4 liścia
- krewetki - 16-20 sztuk
- sos teriyaki - 4 art.
- płatki migdałów - 4 łyżeczka
Przepis na gotowanie krok po kroku
Podsmaż kiełbaski i krewetki ze wszystkich stron osobno.
Pokrój bułki, włóż liście sałaty i kiełbaski.
Ostrożnie polej kiełbaski sosem teriyaki i ułóż krewetki na wierzchu.
Posyp hot dogi płatkami migdałów.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy