pierwsze dania 22.01.2022

zupa grochowa bez mięsa i smażenia

1 godz. 50 min.
4 porcje
Zupa grochowa bez mięsa i smażenia
0

Unikasz smażenia? W takim razie ten przepis na zupę grochową jest właśnie dla ciebie! Należy go ugotować na mocnym bulionie warzywnym, a na koniec dodać kawałek masła. Ale jeśli wykluczysz ostatni punkt, otrzymasz ciekawą opcję dietetyczną!

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Dokładnie spłucz groszek, przykryj zimną wodą i pozostaw na 2 godziny.

Zupa grochowa bez mięsa i smażenia: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 1

Ponownie opłucz groszek i wlej do garnka z wrzącym bulionem. Gotuj przez 1,5 godziny na małym ogniu.

Zupa grochowa bez mięsa i smażenia: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 2

Obierz ziemniaki i pokrój w drobną kostkę.

Zupa grochowa bez mięsa i smażenia: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 3

Wlej ziemniaki, liść laurowy na patelnię z groszkiem i gotuj przez kolejne 15 minut.

Zupa grochowa bez mięsa i smażenia: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 4

Dodaj masło, sól i zdejmij z ognia. Zaparz zupę pod przykryciem przez 20 minut.

Zupa grochowa bez mięsa i smażenia: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 5

Możesz podać gotową zupę grochową. Smacznego!

Zupa grochowa bez mięsa i smażenia: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 6

Zdjęcie: Julia Zubkova

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy