Wiele osób uwielbia zupy z makaronem. Gotuję je też dość często. Z własnego doświadczenia radzę lekko niedogotować makaron. W gorącej zupie nadal "osiągnie" pożądany stan, ale okaże się smaczniejszy.
Składniki
- wieprzowina (osheek) – 500 g
- wermiszel - 100 g
- ziemniaki (średni) – 3 kawałki
- marchew (Średni) – 1 rzecz
- ziele angielskie - 3 groszek
- czarny pieprz - 2 groszek
- sól - do smaku
- woda - 2,5 l
Przepis na gotowanie krok po kroku
Opłucz wieprzowinę, pokrój i włóż do garnka.
Dodaj zimną wodę, czarną i pachnącą paprykę. Gotuj przez 50 minut na małym ogniu.
Obierz ziemniaki i marchewki, drobno posiekaj.
Dodaj ziemniaki do garnka z mięsem i gotuj przez kolejne 10 minut.
Dodaj marchewki, wermiszel i kontynuuj gotowanie przez 5 minut.
Sól i wyłącz ogrzewanie. Gotową zupę można posypać świeżymi ziołami.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy