Wielu jest zaskoczonych, gdy słyszą samą nazwę tego dania. Ale warto spróbować przynajmniej łyżki, a klasyczny pomysł na ucho zmienia się całkowicie. Ugotujmy fińskie ucho z roztopionym serem, a od razu wszystko zrozumiesz!
Składniki
Przepis na gotowanie krok po kroku
Opłucz łososia, pokrój i włóż do rondla.
Dodaj liść laurowy, czarne ziarna pieprzu i zimną wodę. Gotuj przez 30 minut na małym ogniu.
Obierz ziemniaki, marchewkę i cebulę, pokrój.
Podsmaż cebulę z marchewką na oleju, aż cebula będzie przezroczysta.
W rondelku z rybą dodaj smażenie i ziemniaki. Gotuj przez kolejne 10 minut.
Dodaj ciepłe mleko, stopiony ser i gotuj przez 5 minut.
Sól, wyłącz ogrzewanie i gotuj pod przykryciem przez 10 minut.
Podawaj ucho posypane posiekanym koperkiem.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy