pierwsze dania 22.01.2022

barszcz z wołowiną

2 godz. 5 min.
8 porcji
Barszcz z wołowiną
0

Dzisiaj proponuję ugotować barszcz z wołowiną. Okazuje się bardzo smaczny, zwłaszcza jeśli podajesz go z kromką czarnego chleba lub pampuszkami. Oblicz czas z wyprzedzeniem, ponieważ ogólnie proces gotowania zajmie około dwóch godzin.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Pokrój wołowinę, dokładnie spłucz, zalej zimną wodą i gotuj przez 10 minut.

Barszcz z wołowiną: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 1

Zmień wodę, dodaj liść laurowy, ziele angielskie i gotuj przez 1,5 godziny na małym ogniu.

Barszcz z wołowiną: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 2

Ziemniaki, buraki i cebulę obrać, pokroić. Posiekaj kapustę w małe paski, zetrzyj marchewki.

Barszcz z wołowiną: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 3

Na oleju roślinnym podsmaż cebulę z marchewką na złoty kolor.

Barszcz z wołowiną: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 4

Dodaj buraki i kontynuuj pieczenie przez kolejne 7-10 minut. Mieszaj warzywa, aby równomiernie się ugotowały.

Barszcz z wołowiną: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 5

Wlej sok pomidorowy, 200 ml gorącego bulionu na patelnię i gotuj na wolnym ogniu przez 15 minut.

Barszcz z wołowiną: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 6

Wlej ziemniaki, kapustę i smażenie do garnka z mięsem. Przykryj i gotuj przez 10 minut.

Barszcz z wołowiną: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 7

Dodaj sól, zmielony czarny pieprz i wyłącz. Gotowego barszczu nalegaj 15-20 minut.

Barszcz z wołowiną: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 8

Podczas serwowania dodaj trochę posiekanej natki pietruszki do talerza.

Barszcz z wołowiną: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 9

Zdjęcie: Julia Zubkova

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy