pierwsze dania 22.01.2022

ucho różowego łososia

1 godz. 0 min.
6 porcje
Ucho różowego łososia
0

Ucho według tego przepisu jest bardzo bogate, a mięso różowego łososia jest delikatne i smaczne. Jeśli masz rybę z głową, pamiętaj, aby użyć jej do gotowania bulionu. Świetna opcja na obiad z całą rodziną!

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Pokrój różowego łososia na duże kawałki. Cebulę obrać i pokroić na 2-4 części. Przełóż rybę i cebulę na patelnię, dodaj liść laurowy i pieprz.

Ucho różowego łososia: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 1

Wlej wodę do rondla, zagotuj i usuń pianę. Zmniejsz ogień i gotuj pod przykryciem przez 15 minut.

Ucho różowego łososia: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 2

Obierz ziemniaki i marchewkę, pokrój warzywa losowo.

Ucho różowego łososia: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 3

Łyżką cedzakową wyjmij rybę i cebulę z patelni. Odcedź bulion przez kilka warstw gazy. Włóż patelnię z odcedzonym bulionem do ognia, dodaj marchewki i ziemniaki, gotuj przez 10 minut.

Ucho różowego łososia: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 4

Podczas gotowania warzyw rozłóż rybę rękami na małe kawałki, usuwając skórę i kości.

Ucho różowego łososia: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 5

Przenieś różowego łososia do bulionu, sól i gotuj przez kolejne 5 minut.

Ucho różowego łososia: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 6

Wyłącz ogrzewanie i nalegaj na ucho pod pokrywką przez 15-20 minut. Podczas serwowania dodaj posiekany koperek do talerzy z uchem.

Ucho różowego łososia: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 7

Zdjęcie: Julia Zubkova

Julia Zubkowa
przepis dodał (a):
Julia Zubkowa
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy