pierwsze dania 22.01.2022

barszcz z wołowiną i smalcem

1 godz. 30 min.
8 porcji
Barszcz z wołowiną i smalcem
0

Nie wiesz, co ugotować na lunch? Ugotuj barszcz z wołowiną i smalcem. Delikatne mięso i słony tłuszcz doskonale harmonizują z warzywami i między sobą. Podawaj ten pyszny barszcz z zimną śmietaną, zieloną cebulą i chlebem. Na stole można również umieścić dodatkową porcję tłuszczu.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Pokrój wołowinę, opłucz i gotuj z ziele angielskie przez 1 godzinę. Usuń pianę, która pojawi się podczas gotowania.

Barszcz z wołowiną i smalcem: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 1

Pokrój kapustę, smalec, obrane ziemniaki, cebulę i buraki. Zetrzyj marchewki na grubej tarce.

Barszcz z wołowiną i smalcem: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 2

Podsmaż cebulę z marchewką na oleju roślinnym na złoty kolor.

Barszcz z wołowiną i smalcem: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 3

Dodaj buraki, smalec, posiekany czosnek i kontynuuj gotowanie przez kolejne 7 minut.

Barszcz z wołowiną i smalcem: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 4

Wymieszaj koncentrat pomidorowy z 200 ml gorącego bulionu i wlej do smażenia. Dusić przez 15 minut.

Barszcz z wołowiną i smalcem: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 5

Do garnka z mięsem dodaj ziemniaki, kapustę i pieczeń. Gotuj wszystko razem przez 10 minut.

Barszcz z wołowiną i smalcem: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 6

Sól, pieprz i zdejmij z ognia. Nalegaj na gotowe danie pod pokrywką przez 20 minut.

Barszcz z wołowiną i smalcem: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 7

Podawaj Barszcz, dodając do talerza łyżkę schłodzonej śmietany i trochę posiekanej zielonej cebuli.

Barszcz z wołowiną i smalcem: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 8

Zdjęcie: Julia Zubkova

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy