pierwsze dania 12.12.2022

rosół z krewetek

20 min
2 porcje
Rosół z krewetek
0

Rosół z krewetek to wspaniała baza do tajskich i francuskich zup. Oprócz krewetek możesz dodać garść dowolnych owoców morza do swojego gustu-to tylko urozmaici przepis i nie wpłynie na cechy jego przygotowania.

Składniki

  • krewetki - 500 g
  • woda - 1 L
  • sól morska - 0,5 łyżeczka
  • Zieleń - 2 gałązki
  • awokado - 0,5 kawałki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Napełnij mrożone krewetki zimną wodą, rozmroź i spłucz. W razie potrzeby możesz usunąć żyłę jelitową z krewetek.

Rosół z krewetek: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 1

Włóż do rondla i przykryj ciepłą wodą.

Rosół z krewetek: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 2

Umieść na kuchence i gotuj przez 10 minut po zagotowaniu.

Rosół z krewetek: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 3

Posolić bulion do smaku, zdjąć z ognia i udekorować ziołami.

Rosół z krewetek: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 4

Moim sekretnym składnikiem jest kilka plasterków świeżego awokado podczas serwowania.

Rosół z krewetek: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 5

Zdjęcie: Julia Zubkova

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy