Ten przepis jest wygodny, ponieważ jest przygotowywany szybko,prosto i z niedrogich produktów. Czerwona soczewica, w przeciwieństwie do innych roślin strączkowych, nie musi być moczona i gotowana przez długi czas, gotuje się dosłownie w 5 minut. I pomimo prostoty składników zupa jest gęsta, satysfakcjonująca i bardzo smaczna.
Składniki
- czerwona soczewica - 1 szkło
- cebula - 1 rzecz
- marchew - 1 rzecz
- wermiszel - 0,5 szklanki
- Olej roślinny - 2 art.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Soczewicę opłucz, włóż do rondla, zalej wodą, zagotuj i gotuj na wolnym ogniu, aż całkowicie się ugotuje.
Drobno posiekaj cebulę i smaż na oleju roślinnym do miękkości.
Obierz marchewki i zetrzyj na grubej tarce, dodaj cebulę na patelnię. Kontynuuj pieczenie przez kolejne 5-7 minut.
Dodaj pieczeń i makaron do garnka z soczewicą. Dopraw zupę solą i pieprzem. Gotuj przez kolejne 5 minut.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy