Nadal nie próbowałeś kremowej zupy kukurydzianej? Wypełnijmy tę irytującą lukę wkrótce! Ugotujemy apetyczne danie z wołowiną. Radzę użyć polędwicy lub innego kawałka miękkiego fileta bez tłuszczu.
Składniki
Przepis na gotowanie krok po kroku
Opłucz wołowinę, przykryj zimną wodą i gotuj przez 1 godzinę.
Obierz i pokrój ziemniaki, cebulę.
Roztop masło na patelni, dodaj posiekaną cebulę i smaż na złoty kolor.
Dodaj ziemniaki, czosnek przepuszczony przez prasę i gotuj przez kolejne 5 minut.
Wyłowić wołowinę z patelni, ostudzić i pokroić na małe kawałki.
Przenieś pieczeń na patelnię, dodaj umytą kukurydzę i gotuj przez kolejne 10 minut. Zachowaj trochę kukurydzy do podania.
Zmiel zupę blenderem zanurzeniowym, aż będzie gładka.
Dodaj rozdrobnioną wołowinę, śmietanę, sól, mielony pieprz i podgrzewaj przez kolejne 2 minuty na małym ogniu. Nie doprowadzaj do wrzenia!
Zdejmij zupę z ognia, wlej do talerzy, udekoruj posiekaną zieloną cebulą i kukurydzą.