pierwsze dania 08.02.2022

czerwone ucho rybne ze śmietaną

40 min
6 porcji
Ucho z czerwonej ryby ze śmietaną
0

Chcesz zadowolić rodzinę pysznym uchem? Ugotuj go według następującego przepisu. Po dodaniu śmietany danie nabiera łagodniejszego smaku, staje się jeszcze bardziej aromatyczne i smaczniejsze. Możesz gotować z dowolnej czerwonej ryby: łososia, łososia, sterlada lub jesiotra.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Opłucz czerwoną rybę i pokrój na małe kawałki.

Ucho z czerwonej ryby ze śmietaną: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 1

Pokrój pomidory, marchewkę, obrane ziemniaki i cebulę.

Ucho z czerwonej ryby ze śmietaną: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 2

W garnku z zimną wodą ułóż ryby, marchewki, ziemniaki i czarne ziarna pieprzu. Gotuj przez 15 minut po ugotowaniu.

Ucho z czerwonej ryby ze śmietaną: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 3

Dodaj cebulę, pomidory i gotuj przez kolejne 10 minut.

Ucho z czerwonej ryby ze śmietaną: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 4

Wlać śmietanę, wycisnąć czosnek przez prasę, posolić i podgrzewać przez 3 minuty na małym ogniu.

Ucho z czerwonej ryby ze śmietaną: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 5

Zdjęcie: Yuliia Stsepeleva

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy