pierwsze dania 03.05.2023

kharcho z wieprzowiny

1 godz. 15 min.
6 porcji
Kharcho z wieprzowiny
0

Kto próbował prawdziwej zupy kharcho, nigdy jej nie zapomni. Bogaty, gęsty i z lekką nutą orzecha-jest stworzony, aby zachwycić! Spróbuj przygotować danie według mojego ulubionego przepisu. W razie potrzeby możesz dodać połowę ostrej papryki.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Opłucz wieprzowinę, pokrój i włóż do garnka.

Kharcho z wieprzowiny: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 1

Dodaj mieszankę groszku, obrany korzeń pietruszki i zimną wodę. Gotuj przez 45 minut na małym ogniu, po czym korzeń pietruszki należy wyrzucić.

Kharcho z wieprzowiny: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 2

Osusz orzechy włoskie na patelni i lekko posiekaj.

Kharcho z wieprzowiny: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 3

Obierz i pokrój ziemniaki, cebulę, marchewkę.

Kharcho z wieprzowiny: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 4

Rozgrzej olej na patelni, dodaj cebulę z marchewką i smaż na złoty kolor.

Kharcho z wieprzowiny: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 5

Dodaj koncentrat pomidorowy, chmiel suneli i kilka łyżek bulionu z patelni. Dusić przez kolejne 5 minut.

Kharcho z wieprzowiny: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 6

Na patelnię wrzuć smażyć, ziemniaki, orzechy i umyty ryż. Gotować na wolnym ogniu przez 10 minut.

Kharcho z wieprzowiny: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 7

Dodaj sól, posiekane zioła i czosnek przepuszczony przez prasę. Gotuj przez 5 minut, wyłącz i pozostaw na 15 minut pod pokrywką.

Kharcho z wieprzowiny: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 8

Zdjęcie: Julia Zubkova

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy