pierwsze dania 18.02.2022

zupa lagman z wołowiną

1 godz. 25 min.
8 porcji
Zupa lagman z wołowiną
0

Lagman to gęsta azjatycka zupa z makaronem, mięsem i warzywami. Można go łatwo przekształcić w pierwsze lub drugie danie, po prostu zmieniając ilość płynu. Dzisiaj podzielę się z wami przepisem na zupę lagman. Rozważ prostą opcję z gotowym makaronem!

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Pokrój wołowinę, obraną marchewkę, cebulę i paprykę.

Zupa lagman z wołowiną: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 1

Rozgrzej olej w kotle, dodaj wołowinę i smaż przez 10 minut.

Zupa lagman z wołowiną: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 2

Dodaj cebulę, marchewkę i gotuj przez kolejne 5 minut.

Zupa lagman z wołowiną: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 3

Dodaj paprykę i zmiażdżone ząbki czosnku. Smażyć, mieszając, przez 10 minut.

Zupa lagman z wołowiną: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 4

Zetrzyj czarną i pachnącą paprykę w moździerzu i wlej do kotła.

Zupa lagman z wołowiną: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 5

Dodaj gorącą wodę, sos pomidorowy, zmielony czerwony pieprz i sól. Dusić wszystko razem pod przykryciem przez 45 minut.

Zupa lagman z wołowiną: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 6

Gotuj makaron do miękkości w osobnej patelni.

Zupa lagman z wołowiną: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 7

Rozłóż trochę makaronu na talerzach, wlej zupę z mięsem i warzywami.

Zupa lagman z wołowiną: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 8

Zdjęcie: Julia Zubkova

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy