przekąski 16.03.2023

słodkie Onigiri

1 godz. 0 min.
4 porcje
Słodkie Onigiri
Kazoo, stock.adobe.com
0

Klasyczne Japońskie Onigiri to kulki ryżowe lub trójkąty z wszelkiego rodzaju nadzieniem. Są gotowane z rybami, pastą fasolową, owocami morza – z czymkolwiek. Ponadto możesz gotować słodkie Onigiri i to na nich chcę się bardziej skupić.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Opłucz ryż, przykryj zimną wodą i zagotuj.

Gotuj pod przykryciem przez 15-20 minut na średnim ogniu, aż woda wyparuje.

Dodaj ocet, cukier i sól, wymieszaj i pozwól ryżowi ostygnąć.

Uformuj z niego tortille i ułóż trochę ricotty i kawałek truskawek.

Uformuj Onigiri w dowolny kształt i przyklej zwilżony wodą Pasek nori.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy