pieczenie 30.03.2022

ciasto twarogowe z brzoskwiniami

1 godz. 0 min.
4 porcje
Ciasto twarogowe z brzoskwiniami
anna_shepulova, stock.adobe.com
0

Brzoskwinie są idealnym dodatkiem do twarogu. Zwłaszcza, gdy masz dość klasycznych przepisów z jabłkami i jagodami. Dzielę się ulubioną opcją, którą często gotuję w domu. Pyszne, proste i jasne!

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Ubij miękkie masło z cukrem mikserem i dodaj jajka pojedynczo, kontynuując ubijanie.

Dodaj twaróg i ubij wszystko ponownie.

Dodaj przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i solą.

Wymieszaj ciasto. Dodaj dwie brzoskwinie pokrojone w drobną kostkę, ponownie wymieszaj i włóż do formy.

Pokrój Pozostałe brzoskwinie w plasterki i ułóż na wierzchu.

Piec ciasto w piekarniku o temperaturze 170 stopni przez około 45-50 minut.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
1 komentarz