Brzoskwinie są idealnym dodatkiem do twarogu. Zwłaszcza, gdy masz dość klasycznych przepisów z jabłkami i jagodami. Dzielę się ulubioną opcją, którą często gotuję w domu. Pyszne, proste i jasne!
Składniki
- mąka - 300 g
- twaróg - 200 g
- cukier - 200 g
- jaja kurze - 3 kawałki
- masło - 100 g
- proszek do pieczenia ciasta - 2 łyżeczka
- sól - 1 szczypta
- brzoskwinie (lub inne owoce) – 4-5 sztuk
Przepis na gotowanie krok po kroku
Ubij miękkie masło z cukrem mikserem i dodaj jajka pojedynczo, kontynuując ubijanie.
Dodaj twaróg i ubij wszystko ponownie.
Dodaj przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i solą.
Wymieszaj ciasto. Dodaj dwie brzoskwinie pokrojone w drobną kostkę, ponownie wymieszaj i włóż do formy.
Pokrój Pozostałe brzoskwinie w plasterki i ułóż na wierzchu.
Piec ciasto w piekarniku o temperaturze 170 stopni przez około 45-50 minut.
czy podobał Ci się przepis?
1 komentarz