Chociaż nie jest to wersja klasyczna, pieczone bułki doskonale urozmaicają codzienną dietę. Proponuję pokazać jeszcze więcej wyobraźni i ugotować je z małżami. A jak najlepiej to zrobić, powiem ci dalej w przepisie.
Składniki
- ryż (dla sushi gotowe) – 120 g
- małże - 40 g
- ser śmietankowy - 30 g
- miękki ser - 20 g
- sos sojowy - 0.5 łyżeczka
- Sezam - 1 art.
- kawior gromadnika - 1 art.
- ogórki - 0.5 kawałki
- nori - 1 liść
Przepis na gotowanie krok po kroku
Przygotuj ryż do sushi zgodnie z instrukcją.
Połóż go na arkuszu nori, dociśnij i odwróć ryż.
Jeśli małże są zamrożone - ugotuj je lekko zgodnie z instrukcją. Lub weź puszki.
Pokrój ogórek w paski.
Połóż małże, ogórek i ser śmietankowy na nori.
Zwiń ciasną rolkę i użyj Maty i folii.
Zwiń go w sezam i dociśnij.
Połącz miękki ser, sos sojowy i kawior gromadnika.
Pokrój bułkę lekko wilgotnym nożem i nałóż masę serową na każdy kawałek.
Wyślij rolkę do piekarnika na 7 minut w 190 stopniach.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy