przekąski 10.02.2022

koreańska marchewka z octem ryżowym

15 min
4 porcje
Koreańska marchewka z octem ryżowym
Ph, stock.adobe.com
0

W potrawach azjatyckich często używa się octu ryżowego. Różni się od zwykłego stołu brakiem nieprzyjemnego aromatu i słodkawym smakiem. Dzięki temu dodatkowi koreańskie marchewki są jeszcze bardziej soczyste i smaczne!

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Obierz i zetrzyj marchewki na specjalnej tarce.

Dodaj sól, ocet ryżowy, przyprawy i wymieszaj.

Obierz cebulę i drobno posiekaj.

Podsmaż cebulę na oleju na złoty kolor.

Wlej olej do marchewki, przecedzając przez sitko. Cebula nie jest potrzebna w przystawce.

Dodaj czosnek przepuszczony przez prasę, wymieszaj i przykryj folią spożywczą. Marchewki powinny stać w lodówce przez kilka godzin.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy