Bułki z bakłażanem z orzechami są przygotowywane w najlepszych tradycjach kuchni gruzińskiej. Dlatego radzę odpowiednio je podawać-posypując posiekaną kolendrą i ziarnami granatu. Bułki są dobre same w sobie lub z pikantnym sosem pomidorowym.
Składniki
- bakłażany - 2 kawałki
- orzechy włoskie - 1 szkło
- czosnek - 3 ząbki
- kolendra - 4 gałązki
- Chili - 1 rzecz
- oliwa z oliwek - 1 art.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Pokrój bakłażana na talerze, sól i pozostaw na 10-15 minut.
Opłucz, osusz i usmaż z obu stron na grillu lub patelni.
Zmiel orzechy w blenderze z czosnkiem, kolendrą, chili i oliwą z oliwek.
Zawiń nadzienie w talerze bakłażana za pomocą rolki.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy