przekąski 28.06.2023

bułka z cukinii w piekarniku

40 min
4 porcje
Bułka z cukinii w piekarniku
myviewpoint, stock.adobe.com
0

Przewiewne, soczyste i bardzo smaczne danie. Ugotuj bułkę z cukinii w piekarniku na świątecznym stole lub zachwyć swoje gospodarstwo domowe bez powodu. Przygotowanie przekąski nie jest trudne, ale nadal potrzebne są pewne umiejętności kulinarne.

Składniki

na ciasto:
do nadzienia:

Przepis na gotowanie krok po kroku

Zetrzyj cukinię na grubej tarce, drobno posiekaj warzywa.

Jajka lekko ubij ze śmietaną, solą i pieprzem.

Połącz wszystkie półfabrykaty w głębokiej misce.

Dodaj mąkę i jeszcze raz dobrze wymieszaj.

Wyłóż blachę do pieczenia papierem do pieczenia i posmaruj masłem.

Ciasto z cukinii ułóż warstwą około 0,5 cm, spłaszcz i piecz przez 20 minut w 190 stopniach.

Wyjmij ciasto z piekarnika, przełóż na stół i ostrożnie oddziel od papieru.

Rozłóż szynkę i ser, zwiń bułkę.

Przełóż na blachę do pieczenia i wstaw do piekarnika na kolejne 3 minuty.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy