Pyszny "Olivier" zawsze kojarzy się z zabawą i świętami, więc nie zepsujemy nastroju gości i przygotujemy pożądaną sałatkę. Zwłaszcza, że jest to bardzo proste i stosunkowo szybkie!
Składniki
- gotowana kiełbasa (Doktorat) – 250 g
- jaja kurze (gotowane) – 6 sztuk
- ziemniaki (gotowany) – 250 g
- marchew (gotowane) – 2 kawałki
- ogórki (świeże) – 3 kawałki
- zielony groszek (w puszkach) – 200 G
- majonez - 250 ml
- mielony czarny pieprz - do smaku
- sól - do smaku
- Zieleń (do dekoracji) – 1 gałązka
Przepis na gotowanie krok po kroku
Pokrój kiełbasę, ziemniaki, marchewkę, ogórki i jajka na małe kostki.
Groszek wrzuć do durszlaka, opłucz pod bieżącą wodą i lekko osusz na ręczniku papierowym.
W głębokiej misce połącz groszek, jajka, kiełbasę, ziemniaki, marchewkę i ogórki.
Dodaj sól, mielony pieprz, majonez i delikatnie wymieszaj sałatkę łyżką.
Gotowy Olivier połóż na ładnym talerzu i udekoruj zielenią.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy