dżem jabłkowy z cukrem

30 min
12 porcji
Dżem jabłkowy z cukrem
mizina, stock.adobe.com
0

Z jabłek można zrobić wiele preparatów na zimę. Ale jeśli szukasz najłatwiejszej opcji, Sprawdź ten przepis. Ponadto dżem jabłkowy z cukrem jest uniwersalny w swoim zastosowaniu. Użyj go jako nadzienia, rozłóż na chlebie lub zjedz tak po prostu.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Pokrój jabłka na ćwiartki, usuń rdzeń, posiekaj.

Wymieszaj wodę z kwasem cytrynowym.

Dodaj jabłka, wymieszaj i pozostaw na 2-3 minuty.

Odcedź, przykryj owoce cukrem i pozostaw na noc.

Dodaj cynamon i gotuj na małym ogniu przez 10 minut.

Usuń laskę cynamonu, przetrzyj dżem Za pomocą blendera zanurzeniowego.

Podgrzej na małym ogniu przez kolejne 2 minuty, włóż do słoików i zwiń.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy