jarmuż z jabłkami i żurawiną na zimę

1 godz. 0 min.
4 porcje
Kapusta z jabłkami i żurawiną na zimę
5ph, stock.adobe.com
0

Aby kapusta na zimę była jeszcze smaczniejsza, stosuje się różne dodatki. Jabłka i żurawina to sprawdzony klasyk, który stał się popularny z jakiegoś powodu. Dzielę się charakterystycznym przepisem mojej rodziny dla miłośników chrupiącej i umiarkowanie kwaśnej kapusty.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Posiekaj kapustę i marchewkę i wymieszaj z cukrem, solą, liściem laurowym i pieprzem bez ugniatania.

Umieść go w dużym pojemniku, przesuwając warstwy żurawiną i plasterkami jabłka.

Pozostaw kapustę pod uciskiem na 3 dni.

Włóż go do sterylnych słoików i przechowuj w zimnym miejscu.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy