Prawdopodobnie każdy miłośnik konserwacji ma sprawdzony przepis na sałatkę pomidorową. A dziś chcę podzielić się z Wami moim ulubionym. Głównym sekretem jest to, że przepis wykorzystuje kilka rodzajów pomidorów jednocześnie – im więcej, tym lepiej.
Składniki
- pomidory - 700 g
- żółte pomidory - 700 g
- zielone pomidory - 400 g
- papryka - 1 kg
- cebula - 500 g
- czosnek - 1 Głowa
- Chili - 1 rzecz
- cukier - 200 g
- ocet - 70 ml
- papryka - 1 art.
- sól - 1 art.
- Olej roślinny - 125 ml
Przepis na gotowanie krok po kroku
Pokrój pomidory i paprykę losowo.
Zmiel wszystkie inne warzywa z chili i czosnkiem w blenderze.
Dodaj pozostałe składniki oprócz pomidorów do mieszanki warzywnej i gotuj przez 40 minut na małym ogniu po ugotowaniu.
Ułóż pomidory w wysterylizowanych słoikach, zalej marynatą warzywną i zwiń.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy