lecho po węgiersku na zimę

45 min
10 porcji
Lecho po węgiersku na zimę
New Africa, stock.adobe.com
0

Ten przepis wymaga tylko dwóch głównych składników: soczystej papryki i dojrzałych pomidorów. Lecho po węgiersku powinno być lekko słodkie, więc nie możesz obejść się bez cukru. Jeśli chodzi o przyprawy, wystarczy jedna papryka.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Przygotuj paprykę, obierz nasiona, łodygi i pokrój.

Przełóż pomidory przez sokowirówkę.

Gotuj sok pomidorowy na małym ogniu przez 20 minut.

Dodaj paprykę, cukier, sól, paprykę i olej.

Gotuj wszystko razem przez 15 minut, wlej ocet i po 2 minutach zdejmij z ognia.

Rozłóż gorące lecho w słoikach, zwiń i odwróć do góry nogami.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy